BG DIESEL SERVICE

PAGINA 1
 

BG 244; for Diesels only!

BG 244 realiseert, bij gebruik op de voorgeschreven wijze, het brandstof systeem van dieselmotoren. 

Op een snelle en veilige manier worden de carbon resten (van 7 carbon "families") uit de verbrandingskamer, verstuivers en andere delen van het brandstofsysteem verwijderd. Dit leidt tot een efficiŽntere verbranding waardoor het diesel verbruik omlaag gaat en de technische levensduur van de motor verlengd wordt.

BG 244 is op dit moment een van de, zeer weinige producten, die niet alleen de injectoren reinigt maar ook in de verbrandingskamer doordringt. Nadat ook de verbrandingskamer is gereinigd, kan het verbrandingsproces geoptimaliseerd worden.

Een blik BG 244 (325 ml) is goed voor een brandstoftank van maximaal 70 liter. Om het brandstofsysteem voortdurend in goede conditie te houden, dient BG 244 elke 15.000 km toe toegevoegd te worden.

Artikel nr. 244

BG Diesel Fuel Conditioner with DPL

BG Diesel Fuel Conditioner verwijdert (lichte) vuilaanslag uit het brandstofsysteem en voorkomt vorming van nieuwe aanslag, mits het op voorgeschreven wijze gebruikt wordt.

Reinig eerst een dieselmotor met de BG 244 en gebruik vervolgens bij iedere tankbeurt de BG Diesel Fuel Conditioner. Deze zal de motor in optimale staat houden.

Daarnaast verbetert de BG Diesel Fuel Conditioner ook de smeerbaarheid van de gebruikte diesel. Dit voorkomt problemen aan de brandstofpomp en andere onderdelen in het systeem.

Een flacon BG 2276 (ŗ 177ml) is goed voor een tankinhoud tussen 420 en 470 liter. Aanbevolen is, de Conditioner na elke tankbeurt toe te voegen.

Artikel nr. 2276

BG Diesel Care Injection Cleaner

BG Diesel Verzorging is een, speciaal samengestelde, uiterst effectieve reiniger die meer voordelen biedt dan vergelijkbare producten in de markt, namelijk: 

 • Een snelle en veilige reiniging van het complete diesel injectie systeem.

 • Door de speciaal gebruikte formule is de BG 229 in staat, meerdere carbon "families" te verwijderen.

 • BG 229 is multifunctioneel en hierdoor geschikt voor zowel de "traditionele" brandstof (diesel) systemen, als de nieuwe common rail systemen.

BG 229 is zeer gebruiksvriendelijk en veroorzaakt geen enkele vorm van schade aan de verschillende componenten, zoals die in moderne brandstof pompen verwerkt zijn. 

BG 229 brengt op geen enkele manier schade toe aan katalysatoren, sensoren en anti-oxidatie filters.

Artikel nr. 229

BG Inject-a-Flush for Diesels

De BG 9700-500 is het ultieme diesel injector reiniger systeem, voor personenautoīs, SUVīs en lichte vrachtwagens en biedt u de volgende voordelen: 

 • Eenvoudig in gebruik.

 • Eenvoudig op te bergen.

 • Bevat geen losse onderdelen. 

Door middel van directe aansluitingen tussen de brandstof toevoer en afvoer leidingen, kan de BG Diesel Care Injection Cleaner (artikel nummer 229) de injectoren reinigen zodat deze weer optimaal kunnen presteren!

Voor het ultieme reinigingsresultaat, is het aanbevolen BG 244 toe te voegen. Hiermee wordt over een langere termijn het gehele brandstofsysteem gereinigd!

Artikel nr. 9700-500

BG Diesel Induction Service Set

De BG Diesel Induction Service set is speciaal ontwikkeld om de luchtinlaat van dieselmotoren te reinigen.

Deze service maakt gebruik van de BG Diesel Air Intake System Cleaner. Deze cleaner wordt door de service set met regelmatige tussenpozen ingespoten in de luchtinlaat van de dieselmotor. Al het vuil wat de cleaner op zijn weg vindt wordt meegenomen naar de verbrandingskamer en daar verbrand.

Na de reiniging is de luchtinlaat weer in zijn 'als nieuw' staat. Dit levert de volgende voordelen op:

 • Een lager brandstofverbruik
 • Betere rijprestaties
 • soepel stationair draaien

De BG Induction Service Set dient te worden gebruikt in combinatie met de BG 246.

Artikel nr. 9255-500

BG Diesel Air Intake System Cleaner

BG Diesel Air Intake System Cleaner is een zeer effectieve vloeistof voor het reinigen van de luchtinlaat van dieselmotoren.

Deze luchtinlaat reinigingsservice zorgt voor de volgende voordelen:

 • Lager brandstofverbruik!

 • betere prestaties!

 • Minder schadelijke uitstoot!  

Herstelt het motorvermogen weer, brengt de motor terug op het niveau: 'zo goed als nieuw'.

BG Diesel Air Intake System Cleaner dient gebruikt te worden met de BG 9255-500; Diesel Induction Service Set!

Artikel nr. 246

BG All Weather DFC with Lubricity

BG 247 is een multi-functionele diesel conditioner die speciaal is ontworpen voor low en ultra-low sulfur diesel.

Het bevat hoogst effectieve hitte bestendige oplosmiddelen voor het reinigen van het totale brandstof systeem van brandstof tank tot katalysator, inclusief de injectors. Het bevat een bewezen goede smering voor de brandstof pomp en injectors en beschermt daardoor tegen schade. Daarnaast beschermt het ook tegen diesel samenklonteren in gebieden met lage temperaturen.

BG 247 is veilig te gebruiken bij zuurstof sensoren en katalysatoren.

Artikel nr. 247

BG Diesel Fuel Lubricant with Conditioner

BG 227D is een superieur multi-functioneel supplement. Het levert het noodzakelijke laagje en smering voor bescherming van de pomp en injectie delen bij gebruik van low-sulfur en ultra-low sulfur diesel. Deze diesel brandstof toevoeging voldoet aan de Federale low-sulfer content die noodzakelijk is bij gebruik in door diesel voortgedreven voertuigen.

60 mL van BG 227D is goed voor 150 liter diesel. BG 227D is veilig te gebruiken bij zuurstof sensoren en katalysatoren.

Artikel nr. 227D

BG Maximum Diesel Performance

BG 248 reinigt het hele (diesel) brandstof systeem inclusief de brandstof injectoren en de "nozzles". BG Maximum Diesel Performance realiseert de volgende verbeteringen: 

 • Een optimale verbranding, met als gevolg een voordeliger brandstof verbruik

 • Een hogere kwaliteit diesel, met als gevolg minder uitstoot en een meer geruisloze rijstijl

 • Bescherming van o.a. de brandstofpomp, door middel van een toegevoegd smeermiddel. Dit smeermiddel gaat corrosie en "zuur-schade" tegen

 • BG 248 voorkomt het klonteren van wax kristallen (veel voorkomend bij koud weer condities), door middel van een speciale "mineralen mix".

Artikel nr. 248

BG DFC Plus

BG Diesel Conditioner Plus bevat dezelfde ingrediŽnten als BG Diesel Fuel Conditioner (artikel nr. 2276) maar er is een speciaal ingrediŽnt toegevoegd. Dit nieuwe ingrediŽnt bevordert de "flow" van de brandstof.

Evenals bij  BG Maximum Diesel Performance (artikel nr. 248) voorkomt dit bovengenoemde ingrediŽnt de vorming van wax kristallen, zodat de brandstof ook bij lage temperaturen efficiŽnt verbrand wordt.

BG Diesel Conditioner Plus levert de volgende service:

 • Een reiniging van het complete brandstof systeem, met als gevolg een efficiŽntere verbranding

 • Beschermt alle onderdelen van het brandstofsysteem tegen roest en andere, schadelijke, invloeden.

Artikel nr. 230

 

 

PAGINA 1