Wie zijn wij?

BG Products

BG Products richt zich op het onderhoud van uw voertuig en levert hiervoor kwaliteitsproducten voor onderhoudsservices aan brandstofsystemen, motoren, transmissies, remmen, stuurbekrachtiging, koeling, accu, aandrijving en klimaat beheersingssystemen.

Wij voorzien dealers en universele bedrijven van hoogwaardige producten en tools, zodat zij de ‘BG Automotive Maintenance Services’ kunnen uitvoeren op het voertuig van de consument.

Wij nemen de tijd om service adviseurs te trainen in het overbrengen van het belang van onderhoud aan een voertuig. We trainen monteurs om de juiste procedures te gebruiken, zodat de services naar behoren worden uitgevoerd. Met andere woorden, ‘BG Certified’ service adviseurs en monteurs zijn mensen waarop u kunt bouwen.

Geproduceerd in Wichita (Kansas, USA) en gedistribueerd over de gehele wereld, zijn de professionele BG producten en gereedschappen erop gericht om het voertuig efficiënter, zuiniger en betrouwbaarder te maken. BG focust zich er exclusief op dat alleen via BG de producten met de beste kwaliteit te verkrijgen is.

Historie

In de moeilijke dagen na de WO II stonden 7 veteranen op met moed, genialiteit en een droom om iets groots op te starten.

Deze 7 ondernemers hadden jarenlange ervaring in de automotive industrie voordat zij in 1971 samen kwamen om BG products te vormen. Zij wilden hun nieuwe bedrijf baseren op de bijdrages van mensen die samenwerken in een gemeenschappelijke zaak: van het verkopen van automotive producten van superieure kwaliteit.

Eind 1971 kwamen de eerste twee BG producten op de markt: Engine Tune-Up en RF-7. In het eerste volledige werkjaar verkocht BG iets meer dan een half miljoen aan producten. In 1973 groeide BG met 17%. Het jaar erna was de groei 20%. Jaar na jaar laat BG, sinds 1971, een imposant groeipatroon zien.

In de jaren 80 werd de leverancier van alle BG chemie verkocht aan een nieuw bedrijf, Witco; zij besloot al snel de Wichita fabriek te sluiten. BG kocht deze fabriek en startte met het produceren van haar eigen producten. Met een Research en Development laboratorium en het eigen productie proces, begon BG met het ontwikkelen en patenteren van nieuwe producten en werd het, financieel gezien, volledig afhankelijke van bestaande producten.

Sinds de onderhoudseisen van – steeds verder doorontwikkelde – motoren gegroeid zijn van model naar model, heeft BG daarmee gelijke tred gehouden middels gedetailleerde, uitgebreide educatie programma’s en een geëngageerdheid in onderwijs. Dit resulteerde in de oprichting van de eigen BG University in 1999 en het ontwikkelen van de BG Certified Service Adviser Training website in 2011.

In de loop van de tijd én de wisselende technologieën heeft BG stand gehouden door de vaste regie van haar leiders in een lijn van succes, die begon met de 7 gepassioneerde, ondernemende oorlogsveteranen.

Missie & Visie

IN PARTNERSHIP WITH OUR DISTRIBUTORS, BG Products, Inc., will be the recognized global market leader and preferred provider of maintenance products and services to the professional trade.

We will differentiate ourselves by providing the highest quality products, ensuring outstanding service and results-oriented training, and in continually bringing new, customer-driven technologies and service solutions to the market to help our customers succeed.

BG in Nederland

Uniek in de industrie, werkt BG Products, zoals het altijd gedaan heeft, met een hecht netwerk van onafhankelijke distributeurs.

In Nederland zijn wij als VOJA Handelsmaatschappij de exclusieve distributeur van de BG producten. Hiervoor werken wij samen met vertegenwoordigers die de BG producten verkopen aan de garages.

Engin
Gasonline fuel system
Power steering
Speciality
Transmission
© copyright BG Products, Inc. • Wichita, KS 67213 BG Products, Inc., is an ISO 9001:2008 certified and ISO 14001:2004 certified company.